Dekoration og udsmykning af profesionel billedkunstner
Udsmykning skolegang scheffmann
Udsmykning skolegang scheffmann
Udsmykning skolegang scheffmann

Udsmykning af en lang og mørk skolegang. Udsmykningen er lavet med udgangspunkt i alverdens alfabeter. På skolen gik mange nationaliteter, og skolens gang genlød af lige så mange forskellige sprog, dette er nu afspejlet på væggene, hvor både talte og ikke talte sprogs alfabeter er malet. Kyrilliske, runer, græske, latinske, sanskrit og det binære talsystem, bare for at nævne nogle eksempler.

Når jeg har udført udsmykningsopgaver på skoler og institutioner, har en del af udsmykningerne været udført som et pædagogisk projekt, hvor eleverne selv deltager. Eleverne har været inddraget i forskellige grader: Jeg har taget udgangspunkt i elevernes egne tegninger af et bestemt emne, fx: insekter, Danmarkshistorien eller planter.

Jeg har udvalgt og stiliserer tegningerne, så de via overhead kunne overføres til plader eller direkte på væggen, derefter har eleverne selv male motivet .....næsten som en malebog. Denne arbejdsform har været velegnet til de små elever.

Jeg har taget udgangspunkt i et tema og en snak med eleverne om hvad de gerne ville have på væggen. Jeg har lavet skitser som overføres til væggen via overhead, og eleverne hjælper med at male motivet. Denne form er god til de store elever.

Jeg sætter gerne et projekt sammen til jeres skole eller institution, som passer ind i en temauge, eller som et lidt længere projekt til en institution.

Udsmykningen kan også udføres sammen med en malermester hvor elever ikke deltager, men hvor maleren maler mine skitser op, i forbindelse med det almindelige maler-arbejde.

Den afbildede udsmykning er udført uden hjælp fra elever, men det er eleverne, der med udgangspunkt i deres egen nationalitet, har hjulpet med at finde de forskellige alfabeter, og på den måde har eleverne haft en fornemmelse af, at de har været med til at lave udsmykningen.

 

 

E-mail: graa@sol.dk

Tlf.: 30 20 49 33